Helye: Vedayoga Központ. Kövesi Péter spirituális gyógyító-tanító vezetésével

A moxa (akupresszúrás pontok hővel való kezelése) és a köpöly (vákuumhatással való helyi kezelés) több ezer éves módszer, amely a kínaiaktól – mások szerint a hunoktól – származik. Sokféle betegség kezésére alkalmas módszerek, mind házi, mind pedig hivatásos természetgyógyászai módszerként.

A köpölyözést ma kicsi üvegedényekkel, üvegharangokkal végezzük a test kölönböző területeien, legtöbbször a háton. A vákuum szívóhatásával vérbőséget okoz az adott területen, javul az itt lévő bőr, izom, valamint a területhez tartozó belső szervek vérellátása, vérkeringése, anyagcseréje, valamint a helyileg fellépő vérbőség aktivizálja a szervezet egy vagy több meridiánját, fokozza a bioenergia áramlását és megtisztítja a szöveteket a salakanyagtól. Betegségek hosszú soránál alkalmazható.

A moxázás melegítéses gyógymód, amely még talán az akupunktúránál is ősibb. Az akupunktúrás pontok gyógynövényekből préselt, izzó rudacskákkal való kezelése számos betegség gyógyítására alkalmas. Energetizál, fokozza a csí (életerő) áramlását, ezzel harmonizálja a szervezet működését. Természetesen nem okozunk égési sérülést!

A mézmasszázs (amely csak nevében masszázs) a kezelt területen élénkíti a vérellátást, a bőrön keresztül méregtelenít, miközben a méz sokféle hatóanyagai, vitaminok, enzimek, nyomelemek stb. gyógyhatása is érvényesül Mindhárom módszer könnyen megtanulható, és akár otthoni, házi gyógymódként is alkalmazható.

 

Jelenleg nincs hozzá időpont!

error: Content is protected !!