Szabó Ivett – Gyerek és Felnőtt Hatha-jóga oktató

2003 óta jógázok kisebb megszakításokkal mindig az életem fontos részét képezte. Ami talán a legközelebb áll a szívemhez az a gyerek és a tini jóga,mert nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni és azt látni,hogy boldogok. Ez egy lehetőség, hogy játszanak,kiéljék kreativitásukat és fejlesszék testtudatuk. Azt mondják nagyon sok minden adható nekik a jógával, viszont úgy érzem sokkal több amit ők adnak Nekem a lelkesedésükkel és a kisugárzó személyiségükkel. 🙂

A felnőtt Hatha-jóga oktatás 2017 óta lépett be stabilan az életembe, de egyre jobban és jobban szeretem. Nagyon lelkesek a diákok és mindig egy jó, kedves társaság jön össze az órákon. Mivel sok sport sérülésem volt már életem során, illetve tudom az ülő munka is milyen fájdalmakkal jár, ezért még inkább tudok figyelni, melyek azok a mozdulatok amelyek az adott problémán segíteni tudnak, hiszen én a jógával találtam a sajátjaimra is megoldást. A magánórákon nagyon szeretem, ahogyan megtudnak nyílni az emberek, személyre szabva tudunk fejlődni és haladni a jóga útján.

2017-ben végeztem el egy gyerekjóga oktatói képzést.

2020-ban pedig vaisnava jógamester diplomát szereztem a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán.

Ha csupán torna mutatványokat végzünk az nem a jóga tökéletessége. A jóga az érzékek fegyelmezését is jelenti. Ha korlátlanul utat engedünk az érzékeinknek és közben úgy teszünk mintha jógáznánk, sosem leszünk sikeresek. A Vedānta-sūtra kijelenti: az emberi lét arra való, hogy felkutassa a lélek az abszolút igazságot.
A jóga rendszere arra szolgál hogy segítségével rá találjunk a lelki elvekre ebben az anyagi világban.
Ha tökéletességet szeretnénk elérni a jógában, akkor nem szabad megelégedni csupán a jóga gyakorlatokkal és a szabályok követésével. Tökéletesség az, amikor az ember a tudatát Istenre rögzíti, s ebben semmi nem zavarhatja meg. A jóga, mint gyakorlati rész segíthet felkészíteni a testet, az elmét a szabályozott működésre. Segít megismerni egy mélyebb értelmet. De ez mind arra készít, hogy az ember egyre tudatosabb legyen, tudatosodjon önmagáról. Arról, hogy egy lélek. Segít nyitottá válni, mely nyitottság segít elfogadni Isten létezését, jelenlétét. Ezért fontos, hogy ne rekedjünk meg az akrobata mutatványoknál, hanem azon túl menve keressünk mélyebb értelmet és elfogadást. Fontos, hogy hiteles tanítványi láncolatot kövessünk, mert az vezet el a végső célig, eredeti helyzetünk felismeréséig.
 

Érdeklődés, bejelentkezés :

E-mail: szaboivettis@gmail.com vagy a

Telefon: +3620 511 1696-os számon.

error: Content is protected !!