Már gyermekként éreztem, hogy kereső vagyok, ami annyit jelent, hogy állandóan azt kérdezgettem ki vagyok én és honnan jöttem. Akkor még nem tudtam, hogy merre tart az életem, csak azt, hogy szeretném tudni a kérdéseimre a választ. Sok-sok év telt el az óta, hogy megfogalmazódtak bennem ezek és az ezekhez hasonló kérdések, de eljött a 2014-es év, s ekkor találkoztam egy olyan megfoghatatlan dologgal, ami elkezdett ráterelni egy valódi, kalandokkal, változásokkal, szeretettel teljes útra, amely által kezdtem/kezdem megérteni és tapasztalni ki is vagyok én igazából. Ennek az útnak a kezdete nem volt más, mint a Hatha jóga.

Akkortájt egy súlyos betegségben szenvedtem, s mivel annyira le voltam merülve lelkileg és fizikailag is, a leges legelső jógaórám „csak” légző, egy-két nyújtó gyakorlatból és ráhangolódásból állt. Sosem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor ezen gyakorlatok elvégzését követően újra elkezdtem érezni a saját, belső energiám. A bennem lévő feszültség, fájdalom és kétségbeesés elkezdett feloldódni és éreztem, hogy elindultam a gyógyulás útján.

A Hatha jóga gyakorlása által egy olyan csodálatos folyamatban részesülhetünk, mely segít megérteni önmagunkat, s közben folyamatosan fejlődhetünk lelkileg, mentálisan és fizikálisan, valamint energikusabbá, egészségesebbé válhatunk. Igazából rengeteg pozitív hatása van, de amit elsőként tapasztaltam az nem volt más, minthogy megértettem, hogy ami után kutatok azt nem azáltal fogom megtalálni, hogy utazok a világban, vagy, hogy más emberektől kapok információkat, visszaigazolásokat, megerősítéseket, vagy éppen elutasításokat, hanem saját magamban kell keresnem a válaszokat.

Idézet:

“A jóga egy lámpás, amely, ha meggyújtjuk, többé nem halványul el. Minél jobban gyakorolsz, annál fényesebb a lángja.” (B.K.S. Iyengar)

Jelentkezés az órámra itt >>>

 

error: Content is protected !!